Το τελευταίο αντίο στο 10χρονο αγοράκι τους, που έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία στο Τσιλιβή της Ζακύνθου, είπαν οι γονείς του, στη γενέτειρά του στην Αλβανία.
Ο μικρός Λεονάρντο άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που έπαιζε με τους φίλους του στη γειτονιά του, στο Τσιλιβή Ζακύνθου, όταν ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια που εξείχαν από κλιματιστικά, σε ξενοδοχείο της περιοχής.
“Έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Τι άλλο να σας πω εγώ; Έφυγε το παιδί χωρίς λόγο… Το πήρα στα χέρια το παιδί, του έδωσα κι ένα φιλί, το “πάτησα” και στην καρδιά να του δώσω τη ζωή… Το παιδί μου ήρθε στα χέρια σχεδόν πεθαμένο…”, λέει ο πατέρας του.
Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας ήταν το γειτονόπουλο που έπαιζαν μαζί κρυφτό. Είδε με τα μάτια του τον 10χρονο Λεονάρντο να ξεψυχά.
Πώς έγινε η τραγωδία – Τα φθαρμένα καλώδια
Όπως αποδείχθηκε, τα φθαρμένα καλώδια του μοιραίου κλιματιστικού προκάλεσαν τη διαρροή ρεύματος. Η κρυψώνα που διάλεξε πίσω από κεντρική μονάδα κλιματισμού ξενοδοχείου έμελλε να γίνει ο τόπος που κόπηκε το νήμα της ζωής του.
Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, μέσω του δικηγόρου του, δηλώνει συντετριμμένος: “Καταρχήν ο πελάτης μου, για όλη αυτή την ιστορία, είναι συγκλονισμένος, στην κυριολεξία. Ούτε καν την απαραίτητη επικοινωνία μαζί του δεν έχω σαν δικηγόρος. Η θέση του πελάτη μου είναι να διερευνηθεί η υπόθεση, να δούμε τελικά τι έγινε. Γιατί μπορεί να υπάρχουν και ευθύνες τρίτων. Άλλων”, λέει ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, δικηγόρος ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, στο Mega.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πατέρας του παιδιού, μάταια είχε γίνει στο παρελθόν σύσταση για τη διαρροή στους ιδιοκτήτες. “Του είχε πει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένει απέναντι “έχετε κάποια βλάβη εδώ πέρα, με το ρεύμα”. Είχαν ενημερώσει. Εγώ δεν το γνώριζα αυτό το θέμα. Γιατί αλλιώς δεν θα άφηνα το παιδί μου να πάει να παίξει εκεί πέρα και να χάσω το παιδί μου”.
“Τα παιδιά είναι καλοί αγωγοί ηλεκτρισμού”
Μιλώντας στην εκπομπή “LIVE NEWS”, ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης εξηγεί γιατί τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στον ηλεκτρισμό από ό,τι οι ενήλικες: “Το σώμα τους είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού. Γιατί το σωματάκι τους έχει πιο πολύ νερό. Δεύτερον, το δέρμα τους είναι πιο ευαίσθητο ενώ των ενηλικών είναι πιο χοντρό και ξηρό και τρίτον ο όγκος τους είναι πολύ μικρότερος”.
Σύμφωνα με τον παιδίατρο, τα περισσότερα περιστατικά ηλεκτροπληξίας καταγράφονται σε παιδιά κάτω των 6 ετών, ενώ τα θανατηφόρα σημειώνονται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται υψηλή τάση ρεύματος.