Όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes ο καθηγητής φιλολογίας του ΕΠΑΛ, Γιώργος Κρεασίδης, ο οποίος βρισκόταν στο σχολείο την ώρα του επεισοδίου «οι μαθητές εξ’ όσων γνωρίζουμε, τσακώθηκαν εκτός σχολικού περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια του τριημέρου (σ.σ. 28ης Οκτωβρίου), για άγνωστο λόγο.
Ο πατέρας του συγκεκριμένου μαθητή όμως, κατέφυγε σε μια σπασμωδική λύση και μπήκε στην αίθουσα την ώρα του μαθήματος, με τον καθηγητή να μένει έκπληκτος, χωρίς να ξέρει πως να αντιδράσει. Προσπάθησε να συνετίσει τους συμμαθητές του γιου του, όντας εμφανώς αγανακτισμένος».
«Παρέκαμψε το σχολείο και πήρε την κατάσταση στα χέρια του»
«Καταλαβαίνουμε από τη μία τους γονείς όταν η κατάσταση με τα παιδιά τους ξεφεύγει και θέλουν να δώσουν μία λύση σε ό,τι τα απασχολεί. Ωστόσο ο συγκεκριμένος κύριος ξεπέρασε τα όρια, παρέκαμψε εντελώς το σχολείο, το οποίο είναι αρμόδιο να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και έχει τη δέουσα εμπειρία και πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Θα έπρεπε να επιληφθεί του ζητήματος ο διευθυντής, από κοινού με τον ψυχολόγο του σχολείου. Εμείς ως εκπαιδευτική κοινότητα έχουμε την πείρα να αντιδράσουμε σε τέτοια περιστατικά με αντικειμενικότητα, απόσταση και ουδετερότητα», συμπλήρωσε ο κ. Κρεασίδης.
«Λογοδοτούμε στους υπόλοιπους γονείς»
Τέλος ο καθηγητής επισήμανε ότι «έπειτα είναι και ένα άλλο θέμα, δεν μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει μέσα στις τάξεις και να σταματάει την διδασκαλία. Οι καθηγητές είμαστε υπεύθυνοι για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία και την ασφάλεια όλων των μαθητών, οι γονείς μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους για να τα μορφώσουμε. Λογοδοτούμε λοιπόν σε αυτούς για οποιοδήποτε συμβάν».
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι με εντολή εισαγγελέα ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για τον 50χρονο και παραπέμφθηκε να δικαστεί για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας (αναβλήθηκε η δίκη και αφέθηκε ελεύθερος). Προανακριτικά φέρεται να είπε ότι είχε συγχυστεί γιατί φοβήθηκε μήπως κάνουν ζημιά στον γιο του, ενώ αναφέρθηκε σε παλαιότερο επεισόδιο εναντίον της κόρης του, στο ίδιο σχολείο.