ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ HAPPY END, ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ
Κάτι τέτοιο κατόρθωσαν οι Soul Asylum με το τραγούδι τους «Runaway Train».
Η επιτυχία του τραγουδιού, σύμφωνα με τον Κέι, οδήγησε στον εντοπισμό 21 εξαφανισμένων παιδιών, από τα 36 που έδειχνε το βίντεο κλιπ.
Το πρώτο παιδί που επέστρεψε σπίτι του ήταν η Ελίζαμπεθ Γουάιλς, μία έφηβη, η οποία το είχε σκάσει από το σπίτι της με έναν μεγαλύτερο άνδρα. Παρακολουθούσε τηλεόραση με φίλους της, όταν είδε το βίντεο και κάλεσε τη μητέρα της.
Το 2006, ο κιθαρίστας των Soul Asylum, Νταν Μέρφι είχε αναφέρει, ωστόσο, ότι μερικές από τις περιπτώσεις παιδιών στο βίντεο είχαν τραγική κατάληξη.
«Για κάποια παιδιά το σενάριο δεν ήταν το καλύτερο. Θυμάμαι είχα συναντήσει έναν πυροσβέστη, του οποίου η κόρη εμφανιζόταν στο τέλος του βίντεο και βρισκόταν σε μία πικρή διαμάχη με τη σύζυγό του για εκείνη. Το κορίτσι δεν είχε εξαφανιστεί, αλλά είχε δολοφονηθεί και θαφτεί στην αυλή του σπιτιού από την ίδια τη μητέρα της. Στη συνέχεια ένα κορίτσι σε μία περιοδεία μάς είχε πει «μου καταστρέψατε τη ζωή», επειδή είδε τον εαυτό της στο βίντεο, ενώ ήταν στο σπίτι του αγοριού της και οδήγησε στην αναγκαστική επιστροφή της στο προβληματικό σπίτι της», είχε τονίσει ο Μέρφι.
Δύο άλλα παιδιά είχαν εξαφανιστεί το 1991. Τελικά, τα πτώματά τους βρέθηκαν το 2007 σε ένα σπίτι στο Margate. Ένα άλλο παιδί είχε εξαφανιστεί το 1992. Αναγνωρίστηκε στο βίντεο από έναν άνδρα που τον γνώριζε, καθώς έμενε σε παρακείμενο σπίτι, αλλά δεν ήξερε, ότι είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος. Τηλεφώνησε στην αστυνομία, ωστόσο μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί, το αγόρι και ο άνδρας με τον οποίο έμεναν μαζί είχαν εξαφανιστεί. Κανείς δεν έμαθε τι του συνέβη μετά.
Ωστόσο, τα εξαφανισμένα παιδιά, η περιπέτεια των οποίων είχε ευτυχή κατάληξη, ήταν περισσότερα.
Το κομμάτι κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1993 και έγινε παγκόσμια επιτυχία, ενώ το 1994 απέσπασε το Grammy Καλύτερου Ροκ Τραγουδιού.