Έφυγε από τη ζωή γνωστός Έλληνας τραγουδιστής
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Χάρης Καραγιάννης που είχε γνωρίσει τεράστια επιτυχία ιδίως με το τραγούδι του, «Είμαι στ’ αλήθεια δυστυχής που σ’ αγαπάω», το οποίο ερμήνευσε το 1972 και το ακούμε μέχρι σήμερα.
Την είδηση του θανάτου του Χάρη Καραγιάννη ανακοίνωσε μέσω Facebook η οικογένειά του.
Ποιος ήταν ο Χάρης Καραγιάννης
Όπως διαβάζουμε στη σελίδα του στο Facebook, ο Χάρης (Χαρίλαος) Καραγιάννης γεννήθηκε στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης το 1938. Οι γονείς του, Ιωάννης και Μαρίτσα, ήταν πρόσφυγες από το Σεβδίκιοϊ της Σμύρνης. Είχε άλλα πέντε αδέλφια. Από μικρός έδειξε το πάθος και την αγάπη του για τη μουσική και το τραγούδι. Μάλιστα έψελνε στην εκκλησία του χωριού του. Σε ηλικία 19 ετών έφυγε από τον Βαθύλακκο για να κυνηγήσει το όνειρό του, το τραγούδι. Αυτοδίδακτος μουσικός (έπαιζε κιθάρα και μπουζούκι), έγραφε μουσική, στίχους και τραγουδούσε. Άρχισε να τραγουδά επαγγελματικά στη Θεσσαλονίκη και έπειτα στην Αθήνα και το εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία.
Ξεκίνησε την καριέρα του στη δισκογραφία με τραγούδια του Νίκου Δαλέζιου, του Απόστολου Καλδάρα, του Γιώργου Μανισαλή και του Κώστα Ψυχογιού. Το 1969 ο μεγάλος Άκης Πάνου, με τον οποίο ο Χ. Καραγιάννης είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, έγραψε το τραγούδι «Του κόσμου το περίγελο» για να το ερμηνεύσει. Τελικά το τραγούδι δόθηκε στον Στράτο Διονυσίου και έγινε τεράστια επιτυχία.
Η «δικαίωση» για τον Χάρη Καραγιάννη ήρθε το 1972, όταν ερμήνευσε το τραγούδι «Είμαι στ’ αλήθεια δυστυχής που σ’ αγαπάω» («Όλα σου τα ‘δωσα αχάριστη γυναίκα»), των Νίκου Καρανικόλα- Ευάγγελου (Βαγγέλη) Ζολωτάκη, που έγινε μεγάλο σουξέ (δίσκος 45 στροφών).
Γνώρισε πολλές επανεκτελέσεις και τραγουδιέται μέχρι σήμερα. Σταδιακά, ο Καραγιάννης και άλλοι λαϊκοί ερμηνευτές της εποχής, αποχώρησαν από τις μεγάλες εταιρείες και πήγαν σε μικρότερες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλά σπουδαία τραγούδια να περάσουν απαρατήρητα. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αποσύρθηκε από τις πίστες και τον χώρο του τραγουδιού. Συνέχισε όμως ως το τέλος της ζωής του να γράφει τραγούδια, χωρίς δυστυχώς να βρει τους κατάλληλους ερμηνευτές γι’ αυτά.
Από τον γάμο του με την Δήμητρα Κουρτζίδου απέκτησε δύο κόρες, την Ιωάννα και τη Μαρία που τους χάρισαν επτά εγγόνια.
Πρώτη συμμετοχή του σε L.P ήταν το 1970, στο άλμπουμ «Στην Αθήνα το βράδυ» (1970). Ακολούθησαν οι προσωπικοί δίσκοι «Όπου με πάει ο άνεμος» (1976) και «Είσαι οφσάιτ στον έρωτά μου» (1979), με τραγούδια σε μουσική Μπάμπη Μπακάλη και η συμμετοχή του στα L.P. «Το φτωχομπούζουκο» (1983) και «Ραδιενέργεια η Αγκαλιά σου» (1986).