Το Taste Atlas ξεκίνησε το 2025 δυναμικά, ξεχωρίζοντας τα 100 χειρότερα πιάτα στον κόσμο κι ανάμεσά τους υπάρχουν και δύο ελληνικά!
Μετά τα καλύτερα τυριά, τα καλύτερα πιάτα εν γένει… ήρθε η ώρα για τα χειρότερα πιάτα στα οποία υπάρχει και πάλι ελληνική παρουσία και μάλιστα εις διπλούν.
Στην 30η θέση της λίστας του Taste Atlas βρίσκεται η σαλάτα με αγκινάρες και στην 74η τα μπουρμπουρέλια.
Θα ‘λεγε κανείς πως πρόκειται για δύο… όχι και τόσο γνωστά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.
Σαλάτα με αγγινάρες
«Η σαλάτα με αγγινάρες είναι μια παραδοσιακή ελληνική σαλάτα που προέρχεται από την Κρήτη. Αν και υπάρχουν παραλλαγές, η σαλάτα συνήθως παρασκευάζεται με έναν συνδυασμό από νεαρές και τρυφερές αγγινάρες, λεμόνι, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα, σκόρδο, άνηθο, αλάτι και πιπέρι», αναφέρει το Taste Atlas.
Μπουμπουρέλια
«Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό πιάτο παρασκευάζεται με μια ποικιλία από ανάμεικτα όσπρια, τα οποία μετατρέπονται σε μια πλούσια και χορταστική σούπα. Τα πιο συνηθισμένα υλικά περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό από φακές, φασόλια, ρεβίθια ή κουκιά, ενώ η σούπα συνήθως καρυκεύεται με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Το πιάτο παραδοσιακά συνδέεται με την Κεφαλονιά, αλλά παρόμοιες παραλλαγές του βρίσκονται σε ολόκληρη τη χώρα», γράφει ο γνωστός γαστρονομικός οδηγός.