Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε νέο πρόγραμμα επανακατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων που δίνει voucher έως και 1.000 ευρώ. Αφορά τους εργαζόμενους άνω των 18 ετών, που απασχολούνται σε όλους τους κλάδους, ενώ η εκπαίδευση δίνει έμφαση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.
Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
50-250 ώρες κατάρτιση σε ψηφιακές & «πράσινες δεξιότητεs» υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας
Εκπαιδευτικό Επίδομα έως 1.000 ευρώ
Πιστοποίηση φυσικών προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων για ψηφιακές δεξιότητες
Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% των συνολικών ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Για να πάρετε μέρος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με πάροχους κατάρτισης (τα γνωστά ΚΕΚ) και να δηλώσετε ενδιαφέρον για εγγραφή στο πρόγραμμα.
Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με εποχική απασχόληση, ισχύει ότι έχουν δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα.
3 κριτήρια για voucher 1.000 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλύπτουν τις εξής τρεις βασικές προϋποθέσεις:
Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
Hλικία άνω των 18 ετών
Απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Δεν υπάρχει διαφορά αν ο εργαζόμενος είναι με σύμβαση πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου.
Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί, το ότι θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού και όταν κάνουν την αίτηση αλλά και όταν εισέρχονται στο πρόγραμμα.
Λήξη για πρόγραμμα επιδότησης ανέργων 18-29 ετών
Σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 15:00, λήγει το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για 3.000 ανέργους ΟΑΕΔ ηλικίας από 18 έως 29 ετών.
Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία για λίγες ώρες ακόμα, ηλεκτρονικά, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ για να κάνετε την αίτησή σας.
Οι όροι για την επιχορήγηση
Μέσω της δράσης ενισχύονται άνεργοι για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που θα υιοθετήσουν άμεσα προηγμένες ψηφιακές πρακτικές σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους, (από τα κεντρικά γραφεία μέχρι τα εργοστάσια και από την αποθήκη μέχρι τη διανομή των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους) όπως επιτάσσουν οι απαιτήσεις της «4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» (Industry 4.0).
Οι δυνητικοί δικαιούχοι πρέπει να τηρούν σωρευτικά τους ακόλουθους όρους:
Να ιδρύσουν τις επιχειρήσεις τους και να δραστηριοποιηθούν νόμιμα εντός της ελληνικής επικράτειας.
Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ πραγματοποιείται μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης και το αργότερο εντός 60 ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης ένταξης πράξεων στην ιστοσελίδα της Δ.ΥΠ.Α. και την ενημέρωση των δικαιούχων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).