Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε στην Αλβανία η 6χρονη Αμέλια που πνίγηκε στην Κορινθία, ενώ είχε πάει για μπάνιο με τον πατέρα της.
Μπορεί ο 42χρονος να αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ωστόσο οι Αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, αναζητώντας λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου της μικρής, αλλά και για τις σχέσεις των γονέων της.
Πλέον το Λιμενικό μελετά ενδελεχώς όλες τις φωτογραφίες από το σημείο τη στιγμή του εντοπισμού της 6χρονης.
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1, η μητέρα της 6χρονης αποφάσισε να μην επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά να μείνει στην Αλβανία, κοντά στους δικούς της ανθρώπους καθώς θεωρεί πως πλέον δεν έχει τίποτα να την κρατά εδώ.
Τα λόγια της μητέρας έξω από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Κορίνθου, όπου πήγε για να αναγνωρίσει τη σορό της κόρης της, φαίνεται πως δίνουν μια διαφορετική διάσταση στις τελευταίες ώρες της 6χρονης.
“Η συνάντηση αυτή δεν ήταν προγραμματισμένη. Ήρθε και μου λέει…”Θα πάρω το παιδί σήμερα γιατί είμαι σπίτι”. Δεν τον περίμενα”, είπε η μητέρα της 6χρονης.
“Έλεγε πάρα πολλά, ότι δεν ήταν καλά μαζί του, ότι δεν περίμενε να το κάνει αυτό, ότι καθότανε και έπινε. Την προηγούμενη ημέρα είχαν πάει σε μια βάφτιση και καθόταν και έπινε. Ήταν σε άθλια κατάσταση. Της δώσανε ηρεμιστικά και δεν την είχαν πιάσει. Έλεγε γιατί το παιδάκι μου… Τι έφταιξε το παιδάκι μου. Γιατί το έκανε στο παιδάκι μου και δεν το έκανε σε μένα.
Έφυγε ένα αγγελούδι, ας βοηθήσουμε τη μητέρα. Πρέπει να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν εκεί πέρα στο χωριό. Ότι έχει περάσει άθλιες καταστάσεις. Ότι έτρωγε ξύλο. Δεν είχε ούτε ρεύμα. Το γάλα του παιδιού πήγαινε και το ζέσταινε στη γειτόνισσα” είπε φίλη της μητέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Αιχμές Καλλιακμάνη για τον πατέρα
Ο πατέρας του κοριτσιού δεν παρευρέθηκε στην κηδεία, καθώς μεταξύ των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί, είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι δεν βούτηξε στη θάλασσα για να βοηθήσει την εξάχρονη κόρη του.
Το βαθμό αντίληψης του πατέρα σχολίασε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση. Όπως είπε, ανέβαζε συχνά το παιδί πάνω στη μηχανή χωρίς κράνος και άλλα προστατευτικά μέσα σε διαδρομές χιλιομέτρων, σύμφωνα με
“Μπορεί να γίνω κακός σε κάποιους που ακούνε, γιατί το κάνουν πολλοί, αλλά αυτή η ενέργεια χαρακτηρίζεται από ευήθεια”, είπε ο κ. Καλλιακμάνης, επισημαίνοντας ότι ένα 6χρονο παιδί δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του, δεν ξέρει καν πώς να κρατηθεί πάνω σε μια μηχανή.
Εξήγησε ότι η προσωπικότητα του κατηγορουμένου, έχει μεγάλη σημασία και συνεκτιμάται μαζί με τα ευρήματα και τις μαρτυρίες μιας υπόθεσης.
“Υπάρχουν και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από ευήθεια εκεί δεν μπορεί να βρεις άκρη ή δεν μπορείς να μπεις στο μυαλό τους, για ποιο λόγο λειτούργησαν με ένα συγκεκριμένο τρόπο”, είπε ο κ. Καλλιακμάνης.
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης, τόνισε στην ίδια εκπομπή πως προφανώς για να μην κρατείται ο πατέρας της 6χρονης δεν προκύπτει δόλος, ωστόσο υπάρχει ζήτημα με τη δυνατότητά του να έχει την επιμέλεια του παιδιού.
“Μάλλον αυτός ο άνθρωπος δεν είχε τη δυνατότητα να ασκήσει την επιμέλεια με άκρα σύνεση”, είπε χαρακτηριστικά.