Σοβαρές είναι οι καταγγελίες γονέων στη Λαμία για τα γεύματα που λάμβαναν τα παιδιά τους από το σχολείο. Να θυμίσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες οι μαθητές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, αφού κατανάλωσαν μακαρόνια με κιμά, στα οποία βρέθηκε σταφυλόκοκκος.
«Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Ναι. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν 6 μήνες. Είναι σάπιο είναι ένα σάπιο μήλο το οποίο το έβαλαν μέσα για να το φάει ένα παιδάκι», είπε ο πατέρας μαθητή.
Φτερά τόσα όσα να φτιάξεις ένα ξεσκονιστήρι στο πιάτο του παιδιού του είχε το γεύμα θα καταγγείλει αυτός ο πατέρας.
«Η επόμενη φωτογραφία είναι κοτόπουλο, το οποίο φαίνεται πάνω άμα ζουμάρετε ότι δεν έχει, έχει ακόμα φτερά πάνω, και μας έχει πει ότι είναι μόνο νωπό μπούτι. Αυτό έχει πει ότι είναι οι προδιαγραφές εσείς πως το βλέπετε αυτό. Αυτά μπορεί να τα φάει το παιδί; 6 χρονών;».
Αν νιώσατε κάτι περίεργο στο στομάχι σας δεν τελείωσε η εξιστόρηση. Ιδού ένα μπιφτέκι. Άψητο είναι θα πει ο πατέρας.
«Η επόμενη φωτογραφία φαίνεται το άψητο μπιφτέκι. Είναι άψητο, είχε πάρα πολλά σε πολλά σχολεία, απλά εμείς βρήκαμε αυτό».
Γονείς που η ανέχεια τους αναγκάζει να βασίζονται στην άριστη πρωτοβουλία των σχολικών γευμάτων, για να μην ξανακούσουμε ποτέ για παιδάκια που λιποθυμάνε, ξεσπούν. Αυτό το μπρόκολο έχει γαρνιτούρα κάμπιες καταγγέλουν.
«Το επόμενο είναι μπρόκολο που ήταν άβραστο τις περισσότερες φορές και τα όσπρια άβραστα, αλλά τι γίνεται στο μπρόκολο, έχουν βρει πάρα πολλές φορές κάμπιες, το οποίο η απάντηση είναι ότι ήταν βιολογικά για αυτό έχει κάμπιες».
«Κατά την διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς έτους 2022 – 2023 τα όσπρια και οι χειμερινές σαλάτες θα τα χαρακτηρίζαμε ως ωμά. Σχετικά με την υγειονομική καταγγελία του παρόντος εγγράφου έχει διαπιστωθεί ότι εντός της κλειστής συσκευασίας να υπάρχουν ξένα σώματα όπως τρίχες», αναφέρει η καταγγελία στον ΟΠΕΚΑ.
Και να ήταν η μόνη. Ιδού και άλλη καταγγελία από το υπουργείο Παιδείας στην εταιρεία.
«Να μεριμνήσετε με δικές σας ενέργειες προκειμένου να απολαμβάνουν οι μαθητές μας ασφαλές και υγιεινό φαγητό».
«Δεχόμαστε συχνούς ελέγχους χωρίς ποτέ να έχουμε παρατηρήσεις. Επισημαίνουμε ότι είναι αδύνατον (ίσως και κακόπιστο) να βρέθηκαν φτερά στο μαγειρεμένο κοτόπουλο» απαντά η εταιρεία.
Οι γονείς θα καταγγείλουν πως έλαβαν και εξώδικο.:
«Μετ΄εκπλήξεως λάβαμε γνώση του περιεχομένου της εν λόγω πρόσκλησης σας η οποία αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο μας παρερμηνεύοντας το και χαρακτηρίζοντας το λανθασμένα και προσβλητικά ως «συκοφαντικά δυσφημιστικό».
«Βρέθηκε πάγος σε μπιφτέκι»
«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι σε πολλά επίπεδα. Γευστικά δεν άρεσε το φαγητό, υπήρχαν αστοχίες στα γεύματα των παιδιών. Υπήρξε μπιφτέκι που βρέθηκε πάγος. Η ποιότητά του δεν είναι φρέσκο κρέας, ψημένο. Βρέθηκε κάμπια σε κουνουπίδι, βρέθηκαν κάποια κομματάκια εξωτερικά ίσως από σακούλες. Ήταν μία συνολική δυσαρέσκεια, ακόμα και στην ποιότητα της συσκευασίας, γιατί δεν μπορείς να βάζεις ζεστό φαγητό σε πλαστικές συσκευασίες», είπε μητέρα μαθητή.
Όπως ανέφερε στο MEGA ο Διονύσης Βορίσης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού Λαμίας, πολλοί ήταν οι μαθητές που πέταξαν το φαγητό λόγω της κατάστασής του.
Τι είναι ο σταφυλόκοκκος
Ένας surfer πέθανε λίγο μετά την μόλυνση του. Τα Μέσα κάλυψαν εκτενώς το θέμα.
Ο σταφυλόκοκκος αναστατώνει την ιατρική κοινότητα. Οι συμβουλές συγκεκριμένες για το τι πρέπει να κάνει κανείς πριν κατά την διάρκεια και μετά.
Για κολασμένο σταφυλόκοκκο θα μιλήσουν οι ειδικοί, με επιζώντες του αδιανόητου ιού να μιλούν με δάκρυα στα μάτια στην κάμερα και να αναλύουν την εμπειρία τους εξιστορώντας την επαφή τους με τον φονικό σταφυλόκοκκο από την κόλαση.
Τα βακτήρια σταφυλόκοκκου μπορούν να προκαλέσουν πολλούς διαφορετικούς τύπους λοιμώξεων, όπως:
-Μολύνσεις του δέρματος
-Βακτηριαιμία, λοίμωξη της κυκλοφορίας του αίματος.
-Λοιμώξεις οστών
-Ενδοκαρδίτιδα
-Τροφική δηλητηρίαση
-Πνευμονία
-Σύνδρομο τοξικού σοκ
Τα βακτήρια σταφυλόκοκκου μπορούν να εξαπλωθούν από άτομο σε άτομο. Μπορούν επίσης να εξαπλωθούν σε αντικείμενα, όπως πετσέτες, ρούχα, χειρολαβές. Εάν έχετε σταφυλόκοκκο και δεν χειρίζεστε σωστά το φαγητό όταν το ετοιμάζετε, μπορείτε επίσης να απλώσετε σταφυλόκοκκο σε άλλους.
«Όταν δεν πλένουμε τα χέρια μας μπορούμε να μεταφέρουμε τον σταφυλόκοκκο στη διάρκεια παρασκευής διάφορων τροφίμων. Έχει μεγάλη σημασία η τήρηση όλων των πρωτοκόλλων», είπε στο MEGA ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μάλιστα μερικοί άνθρωποι μεταφέρουν βακτήρια σταφυλόκοκκου στο δέρμα ή στη μύτη τους, αλλά δεν παθαίνουν μόλυνση. Αλλά αν τραυματιστούν ή τραυματιστούν, τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στο σώμα και να προκαλέσουν μόλυνση.
Δείτε το βίντεο – Λαμία: Τρίχες, σκουλήκια και… πούπουλα στις μερίδες φαγητού των μαθητών