Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει τα δύο γεγονότα που προκάλεσαν αντιδράσεις, κατά τη διάρκεια της παραμονής της ελληνικής συμμετοχής στη Σουηδία, όπου διεξήχθη ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision αλλά και οι δηλώσεις που έκαναν οι χορευτές της, μετά τον τελικό του μουσικού διαγωνισμού, έκαναν αίσθηση και δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστα από την πλευρά της κυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τη συμπεριφορά της Ελληνίδας τραγουδίστριας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Ισραηλινής συναδέλφου της, αλλά και για τα περί «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» που δήλωσαν οι χορευτές της.
Σημειώνεται πως οι χορευτές, σε συνέντευξή του στην αζέρικη τηλεόραση, μίλησαν τουρκικά και αυτοχαρακτηρίστηκαν όπως προαναφέρθηκε. Σε διευκρινιστική τους δήλωση έκαναν λόγο για «παρερμηνεία» και απολογήθηκαν.
«Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις, ευτυχώς που έγινε επανόρθωση» σχολίασε, αρχικά, ο κ. Μαρινάκης για το ζήτημα και συμπλήρωσε: «Μιλάμε για Έλληνες πολίτες χωρίς να αμφισβητείται αυτό και ευτυχώς έγινε επανόρθωση».
Όσον αφορά στο ζήτημα του χασμουρητού και γενικώς τη Eurovision, είπε πως «δεν είναι διαδικασία άσκησης πολιτικής και ευτυχώς δεν διατυπώνεται η εξωτερική πολιτική καμίας χώρας εκεί».
«Έχει αντέξει στο χρόνο με σκοπό για να ενώσει τους λαούς μέσα από τη μουσική, δεν τίθεται ζήτημα άσκησης πολιτικής» συνέχισε και έκανε και ένα «προσωπικό», όπως είπε, σχόλιο για την ελληνική αποστολή.
«Όταν κάποιος εκπροσωπεί μια χώρα, ακόμα και σε έναν μουσικό διαγωνισμό, ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου, πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του, τη δημόσια εικόνα του και τη συμπεριφορά του γενικότερα».
Το άγνωστο παρασκήνιο στα καμαρίνια μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ
Όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό, μετά το περιστατικό που πήρε μεγάλη διάσταση, δημιουργήθηκε μια έντονη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο χωρών, σε σημείο που η EBU αποφάσισε να μεταφέρει τα καμαρίνια του Ισραήλ μακριά από τα καμαρίνια της Ελλάδα.
«Ακόμα και κουρασμένη να είναι που δεν είναι, ακόμα και να νυστάζει που δεν νυστάζει, είναι αγένεια όχι προς το Ισραήλ, γενικότερα για τον θεσμό. Δεν μπορείς να πας και να χασμουριέσαι όταν μιλάνε οι άλλοι. Είναι αγένεια!», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας και στη συνέχεια αποκάλυψε:
«Τα καμαρίνια της Μαρίνας Σάττι και της Ισραηλινής στον ημιτελικό μαθαίνω ότι ήταν δίπλα δίπλα. Μετά το περιστατικό, που μαθαίνω ότι σφάχτηκαν οι δύο αντιπροσωπείες, έγιναν πολλά μαναφούκια εκεί, το καμαρίνι της Ισραηλινής απομακρύνθηκε από το καμαρίνι της Σάττι. Άρα, οι άνθρωποι της EBU έκριναν ότι υπάρχει μια τεταμένη ατμόσφαιρα και δεν είναι η υπνηλία, η κούραση και το χασμουρητό της Μαρίνας και απομάκρυναν τα καμαρίνια».