Νέα μέτρα για τον κορονοϊό φέρνουν τα 6.400 κρούσματα και περισσότερα σήμερα. Τα νέα μέτρα εισηγείται στην κυβέρνηση η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας. Τα μέτρα αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες και εργαζόμενους και επικεντρώνονται στην εστίαση και στην εργασία.
Τι εισηγούνται οι ειδικοί
Aνεμβολίαστοι εργαζόμενοι δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ανεμβολίαστοι θα μπαίνουν με rapid test σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες .
Θολό τοπίο για εμπορικά καταστήματα και ανοιχτούς χώρους εστίασης.
Αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρξει και εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλη τη χώρα.
Μάσκες παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν! Για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί εισηγούνται να καταργηθούν οι κατασκευές με προστατευτικά νάυλον και θα θεωρούνται και αυτοί ως κλειστοί χώροι.
Όσον αφορά στο θέμα του ωραρίου και ενδεχόμενης απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τη μια τη νύχτα δεν έχουν καταλήξει.
Τα εφιαλτικά σενάρια για 10.000 κρούσματα
Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας έκρουσε την Τρίτη ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.
«Εχτές είχαμε πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, σε πολύ μικρό αριθμό τεστ. Από αυτά τα 5.500 κρούσματα, περίπου τα 1.000 ήταν στην Αττική. Στην Αττική μέσα σε ένα μήνα είχαμε αύξηση του ιικού φορτίου 100% στα λύματα, δηλαδή διπλασιασμό. Η δυναμική της πανδημίας αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγάλη. Δυστυχώς θα επιβεβαιωθούν διάφορα μοντέλα που δίνουν πολύ ψηλά νούμερα στα κρούσματα. Μπορούμε πολύ εύκολα κάποια στιγμή στα μέσα Νοεμβρίου να φτάσουμε στις 10.000 κρούσματα. Αν δεν υπάρξει κάποιος περιορισμός, αυτό θα συμβεί. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη, η δυναμική της πανδημίας θα αυξηθεί», δήλωσε ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Νομίζω δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την επιμονή στον εμβολιασμό, και την υποχρεωτικότητα, ενώ υπήρχε χρόνος για να καλυφθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού ειδικά του δημόσιου τομέα, και να πάμε σε αυτούς που φοβούνται για κάποιο λόγο. Αυτοί δεν είναι αρνητές. Νομίζω ότι έχουμε εγκαταλείψει την προσπάθεια να πλησιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Στην Αθήνα καταγράφουμε αυτή τη βδομάδα μια αύξηση επιπλέον 15%, και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες μία αύξηση της τάξεως του 15-20%. Θα φτάσουμε περίπου τα 1.200 κρούσματα στην Αττική μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Η επιστήμη είναι ψυχρή. Ή θα γίνει εμβολιασμός, ή θα υπάρχει νόσηση και εισαγωγές στα νοσοκομεία», σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης σχετικά με όσα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.