Οι καμηλοδρομίες χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα μ.Χ.στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σήμερα στο 2021, μια ομάδα γυναικών γράφει ιστορία στον κόσμο των αγώνων με καμήλες. Ο πρώτος επίσημος γυναικείος αγώνας με καμήλες έγινε στο πλαίσιο του πρωταθλήματος C1 στο Αλ-Μαρμούμ. Η ομάδα από το Κέντρο Αγώνων με Καμήλες της Αραβικής Ερήμου πήρε μέρος στην πρώτη επίσημη γυναικεία καμηλοδρομία.
Το μέλος της ομάδας Κέιτι Χίγκιν ήθελε αρχικά να μάθει πώς να χειρίζεται μια καμήλα: «Όταν το πέτυχα, ήθελα κάτι παραπάνω. Το ότι γράφαμε ιστορία, καθώς είμαστε η πρώτη γυναικεία ομάδα καμηλοδρομίας, αποτέλεσε τεράστιο κίνητρο για μένα και τιμή. Είμαι περήφανη που συμμετέχω σε αυτό».
Η εκπαιδεύτρια και συνιδρύτρια του Κέντρου Αγώνων με Καμήλες της Αραβικής Ερήμου Λίντα Κρόκενμπεργκερ επισημαίνει ότι η σχολή είναι για όσες το βλέπουν ως χόμπι αλλά και γι’ αυτές που θέλουν να πάρουν μέρος σε αγώνες: «Ανοίξαμε γι’ αυτόν τον σκοπό να δεχόμαστε γυναίκες που θέλουν να γίνουν αναβάτες. Δεν χρειάζεται να έχουν εμπειρία για να πάρουν μέρος».
Η γυναικεία ομάδα θέλει να ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες να δοκιμάσουν αυτή την εμπειρία. Η Λάουρα Μπρόντχερστ λάτρευε τα άλογα. Έμαθε για τις καμηλοδρομίες μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Χάζευα στο Instagram και είδα μια ανάρτηση για τον αγώνα του Ραμαζανιού. Μου φάνηκε πολύ ατμοσφαιρικός. Ήρθα λοιπόν για να μάθω και συνεχίζω να έρχομαι από τότε».
Η συμβουλή τους για τις γυναίκες που ανεβαίνουν για πρώτη φορά σε καμήλα είναι να χαλαρώσουν και να αφήσουν το ζώο να τις οδηγήσει.
Η Κέιτι Χίγκινς θεωρεί ότι ο αγώνας είναι πολύ διαφορετικός από το να κάνεις μια βόλτα με την καμήλα: «Ήταν ένας συνδυασμός άγχους και ενθουσιασμού. Περισσότερο ενθουσιασμού. Γιατί είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Έχει γίνει η ζωή μου. Και όλα ήταν άψογα, την ημέρα του αγώνα».
Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Κέντρου Ομπάιντ Τζούμα μπιν Σουμπάι αλ Φαλάζι τόνισε ότι εντυπωσιάστηκε από την υποστήριξη προς τη γυναικεία ομάδα την ημέρα των αγώνων: «Πάνω από 200 άτομα ήρθαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Είναι η πρώτη καμηλοδρομία με γυναίκες από διάφορες χώρες. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, όχι μόνο για μένα αλλά και γι’ αυτή την ομάδα».
Η Λίντα Κρόκενμπεργκερ θεωρεί ότι αυτό το άθλημα της προσφέρει πολλά: _«Είναι κάτι που με αποζημίωσε. Βρίσκω ηρεμία και γαλήνη όταν ασχολούμαι με τις καμήλες. Κατανοώ επίσης περισσότερο την κουλτούρα των Εμιράτων. Ήθελα να δώσω την ευκαιρία και σε άλλες γυναίκες. Βλέπω ότι πολλές μαθήτριές μου έχουν χάσει αυτή την άμεση σχέση με τα ζώα. Πρέπει να ξαναδημιουργήσουν αυτό το δεσμό. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο όταν είναι πάνω στην καμήλα. Μπορεί να λειτουργήσει και όταν είναι κοντά στο ζώο. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε να ενισχύουμε αυτή τη σχέση». _