Σωτήρια αποδείχθηκε για ένα παιδί δύο ετών από την Ελβετία που παραθέριζε σε νησί των Κυκλάδων, η συνεργασία των γιατρών στα νοσοκομεία Παίδων “Αγία Σοφία” και “Γεώργιος Γεννηματάς” μετά από ατύχημα που είχε τη Δευτέρα όταν μαρμάρινο τραπέζι έπεσε στην κοιλιά του.
Σύμφωνα με το parianostypos, το παιδί είχε υποστεί μεταξύ άλλων ρήξη ήπατος και σπλήνας, με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη να συγχαίρει τους γιατρούς του ΕΣΥ, σημειώνοντας ότι η επέμβαση που έγινε στο “Γεννηματάς” είναι “πρωτοποριακή ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα”. Έκανε λόγο επίσης για πολύ σημαντικό ιατρικό επίτευγμα καθώς και για άψογη συνεργασία των δύο νοσοκομείων.
Αυτό το περιστατικό είναι σπάνιο καθώς όπως αναφέρει στο newsit.gr ο επιστήμονας κ. Πτώχης «η επέμβαση είναι όντως πρωτοποριακή γιατί είναι δύο χρονών παιδάκι, υπάρχουν το πολύ τρία περιστατικά στον κόσμο, δεν υπάρχει βιβλιογραφία. Μετά μας το έφεραν εδώ οι γιατροί. Και ήρθαν όλοι, γιατροί, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι από το Παίδων για να διασωληνωθεί το παιδί εδώ στο «Γ. Γεννηματάς» και να κάνω εγώ την επέμβαση, με την υποστήριξη όλων. Υπάρχει ολόκληρο team. Ακούγεται ότι δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι και άλλες ειδικότητες και όντως παντού υπάρχουν ελλείψεις αλλά η διάθεση είναι τρομερή, ήρθαν στο «Γ. Γεννηματάς» δέκα άτομα».
Όπως επισήμανε ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, το παιδί βρισκόταν στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” και εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας όπου και σταθεροποιήθηκε η κλινική του κατάσταση. Λόγω των πολύπλοκων προβλημάτων κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια Επιστημονικού Συμβουλίου και στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο “Γ.Γεννηματας” στο τμήμα του Αγγειογράφου, “όπου διενεργήθηκε μια πολύ πρωτοποριακή, ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα, επεμβατική πράξη από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη, και το παιδάκι επέστρεψε στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγ Σοφία” όπου και βρίσκεται πλέον σε άριστη κλινική κατάσταση”.
Τίτλος: Παιδάκι 2 χρόνων που παραθέριζε στη χώρα μας, σώθηκε χάρη στην Επιστημονική επάρκεια και ικανότητα των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η Επεμβατική πράξη που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο “Γ.Γεννηματας” είναι πρωτοποριακή ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα.
Ένα πολύ σημαντικό ιατρικό επίτευγμα έλαβε χώρα την Δευτέρα 8/7/2024, στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας μας με την άψογη συνεργασία των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Σοφία και του Γ.Ν.Α ” Γ.Γεννηματας”
Πιο συγκεκριμένα, σώθηκε η ζωή ενός παιδιού 2 χρόνων το οποίο είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη χώρα μας και αμέσως διακομίστηκε από το νησί που βρισκόταν στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγ.Σοφια” και εισήχθη άμεσα στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας όπου και σταθεροποιήθηκε η κλινική του κατάσταση.
Λόγω των πολύπλοκων προβλημάτων κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια Επιστημονικού Συμβουλίου από το θεράποντα ιατρό, Χειρουργό Κ Γεωργόπουλο Ιωάννη, με τη συμμετοχή ιατρών από διαφορετικές ειδικότητες.
Στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο “Γ.Γεννηματας” στο τμήμα του Αγγειογράφου, όπου διενεργήθηκε μια πολύ πρωτοποριακή, ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα, Επεμβατική πράξη από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη, και το παιδάκι επέστρεψε στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγ Σοφία” όπου και βρίσκεται πλέον σε άριστη κλινική κατάσταση .
Συγχαρητήρια στους Ιατρούς που συνέβαλαν στη διεκπεραίωση του πολύ απαιτητικού και σύνθετου περιστατικού και συγκεκριμένα στο Καθηγητή Αγγειοχειρουργικης Κλωνάρη Χρήστο , τον Διευθυντή της Παιδοχειρουργικής κλινικής Χριστόπουλο Νικόλαο, την Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Μπαραμπαρεσου Χαρά και την Καζαντζή Μαρία και στους Αναισθησιολόγους Γαζελόπουλου Ειρήνη , Φλούδα Λητω και Φιλιππια Αρώνη καθώς και στη Συντονίστρια Διευθύντρια του Αναισθησιολογικου Τμήματος του Νοσοκομειου Γ Γεννηματας Κ Δημακοπούλου.
Θερμα Συγχαρητήρια αξίζουν στην Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβούλιου του Νοσοκομείου “Γ.Γεννηματας” κ. Ματίνα Παγώνη που ενέκρινε την διενέργεια της Επεμβατικής Πράξης, καθώς και στο ΕΚΑΒ και στις Διοικήσεις των δυο νοσοκομείων για την άμεση και ασφαλή μεταφορά του παιδιού .
Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στο θεράποντα Παιδοχειρουργό Γεωργόπουλο Ιωάννη και στον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη που διενέργησε την πρωτοποριακή Επεμβατική Πράξη.
Η υψηλή επιστημονική επάρκεια των Δημοσίων Νοσοκομείων είναι αδιαμφισβήτητη, αποδεικνύεται εμπράκτως καθημερινά και είναι αντάξια των καλύτερων διεθνών νοσοκομείων .