Το ελληνικό τυράκι έκανε το “θαύμα” του και κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφαία λίστα των καλύτερων των τυριών παγκοσμίως, με δυνατούς, θα λέγαμε, ανταγωνιστές. Για να είμαστε ακριβείς, 9 ελληνικά τυριά, βρίσκονται ανάμεσα στα 50 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη λίστα του Taste Atlas.
9 ελληνικά σκληρά τυριά στα 50 καλύτερα του κόσμου
Στη λίστα με τα 50 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου, μάλιστα, η Ελλάδα εκπροσωπείται με 9 τυριά.
Έτσι, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η γραβιέρα Νάξου ενώ στην τρίτη η γραβιέρα Κρήτης.
Λίγο πιο κάτω, στην 7η θέση βρίσκεται η κεφαλογραβιέρα, στην 8η το Σαν Μιχάλη (από τη Σύρο), στην 9η η γραβιέρα Αγράφων, στην 13η το κεφαλοτύρι, στην 14η το μετσοβόνε, στην 17η το λαδοτύρι Μυτιλήνης.
Στην 43η θέση βρίσκεται το Μελίχλωρο (από τη Λήμνο) ενώ αρκετά πιο κάτω, στην 64η βρίσκεται το ξινότυρο Μυκόνου.