Μέσω ζωντανής σύνδεσης από τον Έβρο μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, “Live News”.
«Ο πρωθυπουργός δεν έχει εμφανιστεί εδώ σε ένα νομό, το νομό Έβρου που είναι υποψήφιος. Μιλάμε για 1 εκατομμύριο στρέμματα που έχουν καεί Η πανίδα έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό και στην Δαδιά που υπάρχει μεγάλη έμφαση και πλούτος στην ορνιθοπανίδα έχουμε μεγάλο θέμα», είπε.
Για την δασοπυρόσβεση και τι θα έκανε αν κυβερνούσε ο κ. Κασσελάκης είπε ότι υπάρχει μια αλληλοεπικάλυψη όλων των φορέων μεταξύ των υπουργείων για το ποιος κάνει τι. «Δεν υπάρχει μακρόπνοος σχεδιασμός. Χρειάζεται ριζική ανασυγκρότηση σε όλο το κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας, ενώ υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση στις δασικές υπηρεσίες. Μόνο στην Αλεξανδρούπολη έχουν προϋπολογισμό 300.000 ευρώ για τον καθαρισμό του δάσους. Το επιτελικό κράτος δεν δουλεύει και τα λάθη που επαναλαμβάνονται παύουν να είναι λάθη».
Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ
Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα δείτε ΣΥΡΙΖΑ με ικανά στελέχη και επαγγελματισμό και θα δείτε πρωθυπουργό με γραβάτα, χρειάζεται συνέδριο επανίδρυσης και ευκαιρίες στις οργανώσεις μελών.
Τόνισε ακόμα ότι συνομίλησε με τον κ. Φίλη που του άσκησε δριμεία κριτική και σημείωσε ότι αν κερδίσει δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε υπονόμευση. Για τον επίσης επικριτή του Στέφανο Τζουμάκα είπε ότι την ώρα της ομιλίας του είχε πάει σε ένα διάλειμμα τουαλέτας.
«Όλο το σύστημα είναι εναντίον μου αλλά εγώ λογοδοτώ μόνο στον ελληνικό λαό», είπε ακόμα.
«Υπήρχε υπονόμευση του Τσίπρα»
Ερωτηθείς για το 3ο μνημόνιο και αν ο Τσίπρας λειτούργησε σωστά απάντησε πως έγιναν λάθη τον πρώτο χρόνο αλλά στο τέλος της ημέρας υπήρχε και μια τετραετία που άφησε ένα μεγάλο «στρωμένο κρεβάτι» για τον κ. Μητσοτάκη, και η ιστορία θα έχει πολλά να πει για την διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Κληθείς να σχολιάσει ποια θεωρεί τα δυο τρία μεγαλύτερα λάθη που έκανε ο Τσίπρας απάντησε ότι δεν είναι λάθη που έκανε ο Τσίπρας αλλά το κόμμα, και «σε ένα συλλογικό κόμμα, το κόμμα φέρει κει την ευθύνη του δεν έχει ευθύνη μόνο ο πρόεδρος». Υπήρχαν είπε «υπονομεύσεις» στον πρόεδρο που έβγαλαν μία εικόνα «μη σταθερότητας» κι αυτή είναι μια εικόνα που όπως είπε θα αναστρέψει αν εκλεγεί στην προεδρία. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα «ξεκάθαρο αφήγημα κοστολογημένο, για τη σύγχρονη Αριστερά, ένα αφήγημα θετικό, γειωμένο στην κοινωνία που να λύνει τα προβλήματα της κοινωνίας.
Σημείωσε ακόμα ότι πρέπει να γίνουν δομικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα.
Στο ερώτημα που θα βρεθούν χρήματα για προσλήψεις στην πυροσβεστική, τον επαγγελματικό στρατό που προτείνει, κλπ. απάντησε ότι «το κράτος θα πρέπει να δουλέψει για να σώσουμε χρήματα από το άμεσο μέλλον και το παραμύθι της ιδιωτικοποίησης είναι ένα πολύ επικίνδυνο αφήγημα το οποίο και σπατάλη θα φέρει αλλά και πολύ χαμηλότερη ποιότητα υπηρεσιών».
«Θα μειώσω τους φόρους των μισθωτών»
Στην ενότητα για τους φόρους απάντησε κατ’ αρχάς ότι «όταν είσαι κυβέρνηση δεν είσαι επιχείρηση, είσαι κυβέρνηση ενός λαού, πάει να πει ότι χτίζεις όχι για ένα μπόνους στο τέλος της χρονιάς, αλλά για μια κοινωνική υπεραξία στο μακροπρόθεσμο μέλλον, άρα αν αυτή η υπεραξία έρχεται επειδή διατηρείς ένα έλλειμμα σε ένα βαθμό το οποίο όμως θα φέρει ένα τεράστιο πλεόνασμα σε 5 – 10 χρόνια, αυτό είναι μια πολιτική επιλογή».
Επιπλέον πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δανείζεται «σα να είναι στην επενδυτική βαθμίδα» και πως «τα δημοσιονομικά της χώρας βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήταν πριν δέκα χρόνια, έχει γίνει μια μεγάλη θυσία από τον ελληνικό λαό».
Από εκεί και πέρα στο ερώτημα αν θα αυξήσει ή θα μειώσει τους φόρους και με δεδομένο ότι η υπερφορολόγηση ήταν η αιτία της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 απάντησε ότι οι φόροι των μισθωτών πρέπει να μειωθούν, καθώς «δεν μπορεί για τόσο χαμηλές απολαβές να έχουμε 35% φορολογία». Επομένως, συνέχισε πρώτη προτεραιότητα θα είναι φορολογικά να δούμε πώς βάζοντας παραπάνω χρήματα στις τσέπες των μισθωτών, αυτού του κόσμου που δουλεύει τόσες ώρες με συνθήκες που μπορεί να μην είναι ευνοϊκές». Ωστόσο στη συνέχεια ανέφερε ότι οι φόροι θα έπρεπε να είναι χαμηλοί γενικά.
Για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί για την σεξουαλική του επιλογή είπε ότι περίμενε ότι θα γίνονταν ομοφοβικές επιθέσεις.
Για την αστυνομική προστασία είπε ότι έχει δεχθεί απειλές και ο ίδιος και ο σύντροφός του και είπε ότι είχε μια συνοδεία ενός ατόμου για μια ημέρα με τα έξοδα καλυμμένα από τον ίδιο.
«Ζήτησα να υπάρχει μέριμνα στο πρόσωπό τους γιατί η υποψηφιότητά του είναι αντισυστημική. Χαλάω την σούπα σε πολλούς. Δεν ζήτησα να έχω ολόκληρο σόου. Όταν κατάλαβα ότι εργαλειοποιείται αποφάσισα να το απωλέσω», τόνισε χαρακτηριστικά.
Για το θέμα της στράτευσης και της υποχρεωτικής θητείας είπε ότι «θα πρέπει να είναι ένας στόχος για την πρώτη γραμμή και πρέπει να υπάρχει κοινωνική θητεία για όλους όπου ξοδεύεις ένα διάστημα για έξι μήνες και βοηθάς την χώρα σου. Ακούω πολλούς νέους που μου λένε ότι πέρασα 9 μήνες αλλά δεν πήρα δεξιότητες. Η άμυνα είναι πολύ σημαντική και δεν θα διακινδυνεύσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα».
Για την εργασία του και τι συνέβη, είπε ότι ήταν στην τράπεζα 5 χρόνια και δούλεψε πολύ σκληρά με μεγάλο ανταγωνισμό και πήρε συστατικές επιστολές και πήγε στο MIT, τονίζοντας ότι έφυγε από την τράπεζα με δική του πρωτοβουλία.
Για το παραδικαστικό
Σε σχέση με το παραδικαστικό κύκλωμα, που όπως έχει αναφέρει κατέστρεψε οικονομικά την οικογένειά του ρωτήθηκε πού υπάρχει η εμπλοκή της υπόθεσης του πατέρα του με το παραδικαστικό. Ανέφερε πως ο πατέρας του ταλαιπωρήθηκε για πάρα πολλά χρόνια με αυτή την υπόθεση όπου το θύμα, χάρη στο ελληνικό σύστημα γίνεται θύτης ξαφνικά. Είχε απαλλαγεί πλήρως από αυτή την υπόθεση. Ρωτήθηκε περαιτέρω αν είχε υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός ή είχαν υπάρξει αποφάσεις αθωωτικές αλλά απάντησε παραπέμποντας στον δικηγόρο της οικογένειας που είχε χειριστεί την υπόθεση.
Στην επιμονή του Ν. Ευαγγελάτου για το ποια ήταν η εμπλοκή του παραδικαστικού ο Στ. Κασσελάκης απάντησε ενοχλημένα «εγώ κατεβαίνω για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και είναι καιρός να απαντάνε κι άλλοι για την προσωπική τους ζωή όπως απαντάω κι εγώ. Ο πατέρας μου έμπλεξε σε ένα σύστημα μεταξύ δικηγόρων, μοναστηρίων και δικαστών και ταλαιπωρήθηκε για δεκαέξι χρόνια και είμαι πάρα πολύ περήφανος για αυτόν». Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι ο ίδιος έθεσε δημόσια ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά την ελληνική δικαιοσύνη, επομένως καλείται να απαντήσει σε ερωτήματα όπως ποιο είναι αυτό το παραδικαστικό απάντησε με ένταση «κ. Ευαγγελάτο έχω κάποια κατηγορία εναντίον του ονόματός μου»;
Υπήρχε ένα παραδικαστικό κύκλωμα μεταξύ του 2005 και του 2011 που κατέστρεψε ζωές. Άφησε αιχμές για την στρεβλή λειτουργίας της δικαιοσύνης στην Ελλάδα λέγοντας ότι «δεν μπορεί ένας πολίτης χωρίς κονέ να βρει το δίκιο του απέναντι στα συμφέροντα».
Δείτε το βίντεο – «Κύριε Ευαγγελάτο, έχω κάποια κατηγορία εναντίον του ονόματός μου;»
Δείτε το βίντεο – “Όλο το σύστημα είναι εναντίον μου”