Μπερδεύοντας μάλλον τη λέξη «επιδειξιομανής» με τον «επιδειξία» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου υπέπεσε σε μια «χοντρή γκάφα» στη Βουλή, αναφερόμενη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και μετέπειτα και μετά τον σάλο που προκάλεσε η φράση της, η κα Ελευθεριάδου δεν ανακάλεσε.
«Ενώ γνωρίζετε πως έχετε αποτύχει παταγωδώς έρχεστε εδώ να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και να ικανοποιήσετε τον εγωκεντρικό επιδειξία ανέμελο αρχηγό σας», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης παρενέβη μετά το τέλος της ομιλίας της, ζητώντας να ανακαλέσει, διότι ναι μεν σύμφωνα με το Σύνταγμα ο βουλευτής μπορεί να εκφέρει ελεύθερα την άποψη του αλλά οι ύβρεις απαγορεύονται.
«Αυτό που είπατε είναι ύβρις, σας ζητώ να πάρετε πίσω τον προσωπικό χαρακτηρισμό κατά του Πρωθυπουργού. Τον χαρακτηρίσατε επιδειξία», τόνισε ο Ν. Κακλαμάνης από την έδρα του προεδρείου, ενώ οι δύο παριστάμενοι Υπουργοί, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Γιώργος Κουμουτσάκος σηκώθηκαν από τα Υπουργικά έδρανα φωνάζοντας προς την κυρία Ελευθεριάδου.
«Είσαι απαράδεκτη. Δεν ξέρεις τι λες», είπε κ. Βεσυρόπουλος με τον κ. Κακλαμάνη να απαντά: «Μην της το λες αυτό. Της δίνεις άλλοθι με αυτό που λες. Ξέρει πολύ καλά τι λέει».
Εν τέλει ο Νικήτας Κακλαμάνης, και αφού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι δεν ανακαλεί, τόνισε ότι θα πάρει την ευθύνη με το δικαίωμα που του δίνει ο Κανονισμός της Βουλής να διαγράψει τη λέξη από τα πρακτικά της Βουλής.
«Δεν ξέρετε τι σημαίνει; Μήπως θέλατε να πείτε επιδειξιομανής. Άλλο επιδειξιομανής άλλο επιδειξίας», υπογράμμισε επιχειρώντας να σταματήσει την ένταση ο αντιπρόεδρος της Βουλής. (thecaller)
ΚΙ ΑΛΛΑ… ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ
Και αν κανείς θεωρεί ότι επρόκειτο για ένα… γλωσσικό ολίσθημα, η κυρία Ελευθεριάδου το έχει… διαπράξει και στο παρελθόν. Τον περασμένο Αύγουστο, για να μην πάμε πολύ μακριά, επιχειρώντας να κάνει αντιπολίτευση μέσω Twitter και να καταγγείλει δήθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης, μετέτρεψε τον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Deutsche Welle» σε… εφημερίδα, προτού σπεύσει να… διορθώσει την γκάφα της, έπειτα από υποδείξεις χρηστών του Twitter.
Η συλλογή «μαργαριταριών» από τη βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Καβάλα δεν κλείνει εδώ. Μιλώντας στη Βουλή, τον περασμένο Ιούλιο, χαρακτήρισε τον συνταγματολόγο και πρωθυπουργό της λεγόμενης «κυβέρνησης του βουνού», Αλέξανδρο Σβώλο, ως «γνωστό υποστηρικτή» της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, τον αποκάλεσε «κύριο», παρά το γεγονός ότι ο Αλέξανδρος Σβώλος έχει «φύγει» από τη ζωή ήδη το 1956.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εν τέλει, τέτοιες «χοντρές γκάφες» δεν δικαιολογούνται στους εκλεγμένους και μάλιστα σε ανθρώπους που είναι κοινοβουλευτικοί. Για την συγκεκριμένη κυρία, το πρόβλημα δεν είναι ότι μάλλον πρέπει να μάθει καλύτερα την λειτουργία της ελληνικής γλώσσας όσο το γεγονός πως εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους της μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και (το πιο επικίνδυνο)… νομοθετεί.
Η Βουλή δεν χρειάζεται αστυνομία για τα γλωσσικά ατοπήματα ή την αμορφωσιά. Χρειάζεται ανθρώπους που να είναι ικανοί να έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους, απέναντι στον λαό, στο Σύνταγμα και τους Νόμους τους οποίους ψηφίζουν ή όχι.
news-politics