Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τη διαθήκη του άγνωστου αδελφού του αείμνηστου ηθοποιού, Νίκου Σεργιανόπουλου. Ωστόσο, νέες πληροφορίες βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας για την πολύκροτη αυτή υπόθεση, καθώς επιστήθιος φίλος του αποβιώσαντος Λεωνίδα Λαγουδάκη, ετεροθαλή αδερφού του ηθοποιού, αποκαλύπτει στοιχεία, που θέτουν υπό αμφισβήτηση την αυθεντικότητα της διαθήκης.
Μιλώντας στο protothema.gr, eπιστήθιος φίλος του Λαγουδάκη, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποκαλύπτει κρίσιμες πληροφορίες που αμφισβητούν την αυθεντικότητα της διαθήκης, που παρουσίασε ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης, πρόεδρος και διαχειριστής της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Αλυσίδα Ελπίδας», μέσω της οποίας κληρονόμησε αρχικά και μέρος της περιουσίας του Νίκου Σεργιανόπουλου.
Ο επιστήθιος φίλος του Λεωνίδα Λαγουδάκη ισχυρίζεται ότι την ημερομηνία που συντάχθηκε η διαθήκη του Λαγουδάκη, εκείνος νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει, από την έρευνα που πραγματοποίησε, δεν υπήρχε καμία άδεια εξόδου από το νοσοκομείο εκείνη την ημέρα, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη μετακίνηση του Λαγουδάκη σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας για να δηλώσει τη τελευταία του βούληση ενώπιον της συμβολαιογράφου Ε.Σ. «Δεν υπήρχε δυνατότητα να φύγει από το νοσοκομείο. Ο Λεωνίδας ήταν σε άσχημη κατάσταση και ήταν αδύνατο να μετακινηθεί για να υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο. Ήταν κλινήρης», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Ο στενός φίλος του Λαγουδάκη, ισχυρίζεται ότι ο Λεωνίδας δεν γνώριζε προσωπικά κανέναν από τους τρεις μάρτυρες που εμφανίζονται στη διαθήκη. «Δεν είχε καμία επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Το μόνο πρόσωπο που βρισκόταν κοντά του τις τελευταίες του μέρες ήμουν εγώ», δηλώνει, υπογραμμίζοντας ότι ο Λαγουδάκης αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας και δυσκολία στην ομιλία του.
«Ήταν σε αφωνία, δεν μπορούσε να μιλήσει. Η συνεννόηση μαζί του γινόταν μόνο με νοήματα και σφυρίγματα. Τις περισσότερες φορές διάβαζα τα χείλη του και εκείνος κουνούσε το κεφάλι του. Είναι απίθανο να έχει συνταχθεί διαθήκη και μάλιστα με προφορική δήλωση», προσθέτει με έμφαση.
serianopoulos-1
Οι τραπεζικές καταθέσεις
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο μάρτυρας και στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Λαγουδάκης διέθετε μεταξύ άλλων και δύο τραπεζικά βιβλιάρια σε συγκεκριμένη τράπεζα, με το συνολικό ποσό να αγγίζει τις 675.000 ευρώ. Μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών προερχόταν από τη θεία του ως εξ αδιαθέτου κληρονόμος της. Επιπλέον, τα έσοδα του από τα καταστήματα ιδιοκτησίας του στην οδό Μενάνδρου ανέρχονταν σε περίπου 4.000 ευρώ μηνιαίως. «Ο Λεωνίδας μού είχε εμπιστευτεί τα βιβλιάριά του για να τακτοποιώ τα οικονομικά του ζητήματα όσο νοσηλευόταν. Μετά τον θάνατό του, έλεγξα από περιέργεια τους λογαριασμούς και διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε μέσα ούτε ένα ευρώ. Τι απέγιναν αυτά τα χρήματα; Πώς εξαφανίστηκε ένα τόσο μεγάλο ποσό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;» διερωτάται, αφήνοντας αιχμές για πιθανή υφαρπαγή της περιουσίας του εκλιπόντος.
Η μαρτυρία αυτή ρίχνει νέο φως στην υπόθεση, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη γνησιότητα της διαθήκης του Λαγουδάκη και την εμπλοκή τρίτων προσώπων. Τα οικονομικά στοιχεία και οι αμφιβολίες για τη νομιμότητα της διαθήκης καθιστούν επιτακτική την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης από τις εισαγγελικές αρχές τη στιγμή που ο στενός φίλος του Λεωνίδα Λαγουδάκη δηλώνει στο protothema.gr πρόθυμος να καταθέσει ενώπιον εισαγγελέα όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση.
Η πώληση του πύργου στη Καστέλα
Όπως είχε αποκαλύψει το Πρώτο Θέμα, ο Λεωνίδας Λαγουδάκης φαίνεται να κληροδοτεί όλη του την περιουσία στη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΜΚΕ) του Δαρδανελιώτη, στην οποία περιλαμβάνεται και ένας πύργος στην Καστέλα που πουλήθηκε από την Αλυσίδα Ελπίδας σε επιχειρηματία από την Εκάλη αντί 625.000 ευρώ. Πρόκειται για διατηρητέο ακίνητο που είχε βγει στην αγορά το 2020 από την Chain Of Hope αντί 1,1 εκατ. ευρώ.
Εδώ προκύπτει και ένα πολύ σοβαρό ερώτημα το οποίο, αν και τέθηκε στον Δαρδανελιώτη, εκείνος απέφυγε να απαντήσει: Πού πήγαν αυτά τα χρήματα; Διατέθηκαν άραγε για τους κοινωφελείς σκοπούς της Αλυσίδας Ελπίδας που εμφανίστηκε ως πωλήτρια του εν λόγω ακινήτου, ή αλλού; Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαθήκη του ο Λαγουδάκης δεν όρισε κανέναν άλλον κληρονόμο πλην της ΜΚΕ του Δαρδανελιώτη. Ωστόσο, έναν χρόνο μετά τη δημοσίευσή της, ο Δαρδανελιώτης, ως διαχειριστής της ΜΚΕ Αλυσίδα Ελπίδας, παραχώρησε με πληρεξούσιο ποσοστά ακινήτων στη Δράμα, τον γενέθλιο τόπο του Νίκου Σεργιανόπουλου, σε μακρινούς συγγενείς του Λεωνίδα Λαγουδάκη, οι οποίοι όμως αρχικά αγνοούσαν την ύπαρξη της διαθήκης. Κάποιοι από τους συγγενείς μάλιστα προχώρησαν στη δήλωση φόρου κληρονομιάς των ακινήτων, διότι θεωρούσαν ότι ήταν κληρονόμοι εξ αδιαθέτου και τα ακίνητα αυτά τους ανήκουν.
Με πληρεξούσιο υποσχέθηκε να παραχωρήσει ποσοστό εξ αδιαιρέτου των πνευματικών δικαιωμάτων του Νίκου Σεργιανόπουλου πάσης φύσεως, το οποίο ποσοστό επίσης κληρονομεί η ΜΚΕ του Δαρδανελιώτη ως εκ διαθήκης κληρονόμος του Λεωνίδα Λαγουδάκη.