Οδηγός βρέθηκε αντιμέτωποι δύο φορές με τους ανήλικους που πέφτουν για πλάκα στις ρόδες των αυτοκινήτων – Το επικίνδυνο challenge που παίζουν οι ανήλικοι αποτελεί διεθνές φαινόμενο
Σοκάρει η μαρτυρία μιας οδηγού που βρέθηκε δύο φορές αντιμέτωπη με τους νεαρούς στον Βόλο, που πέφτουν στις ρόδες των αυτοκινήτων αψηφώντας τον θάνατο, για να αποκτήσουν περισσότερη δημοφιλία στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με τα βίντεο που αναρτούν.
«Πριν από δύο εβδομάδες μου συνέβη δύο φορές αυτό το συμβάν, στην περιοχή του Καλλιμάρμαρου, σε διάστημα, μεταξύ των δύο περιστατικών, περίπου τρία βράδια. Στο ένα από τα δύο συμβάντα, ο νεαρός ίσα που χτύπησε στο αυτοκίνητό μου, σταμάτησα, βγήκα έξω, ρώτησα αν είναι καλά, ρώτησα αν ήθελαν να φωνάξω νοσοκομειακό, ήταν όλοι καλά μου είπαν και κυρίως αυτός που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο και διαπίστωσα ότι όλο αυτό ήταν από ένα challenge. Και το έκαναν για πλάκα», δήλωσε η ίδια στο Live News.
«Ήταν σταματημένοι και επί τούτου και τις δύο φορές κάποιος πετάχτηκε μπροστά στο αυτοκίνητο. Τη δεύτερη φορά είδα τα παιδιά στην άκρη του πεζοδρομίου, περνούσα πολύ νωρίς το πρωί από εκεί, δεν είχε κίνηση με άλλα οχήματα και κατάλαβα τι συνέβαινε κι έτσι σταμάτησα πολύ νωρίτερα από το φανάρι. Ήταν στην άκρη του πεζοδρομίου και τις δύο φορές εγώ θεωρούσα ότι ok, θα περίμενα να περάσουν, να διασχίσουν τον δρόμο, αλλά τη μία από τις δύο φορές, αυτή που ο νεαρός ίσα που άγγιξε το αυτοκίνητό μου, τον έσπρωξε ένας από την παρέα του. Ήταν περίπου τρία-τέσσερα άτομα. Συνειδητοποίησα ότι προφανώς αυτά τα συμβάντα δεν ήταν άσχετα μεταξύ τους. Ήταν εκείνη την περίοδο που το φαινόμενο αυτό, όπως έψαξα μετά στο διαδίκτυο, ήταν σε έξαρση».
Ίδια περιστατικά, όπως ήδη έχει αποκαλύψει το Live News, έχουν γίνει και στον Βόλο, αλλά και στη Σύρο, όπου παιδιά ακόμα και του δημοτικού, μπαίνουν στη διαδικασία να δεχτούν αυτήν την αδιανόητη πρόκληση.
Το επικίνδυνο παιχνίδι έχει τρομοκρατήσει τους οδηγούς. Τα περιθώρια αντίδρασης είναι ελάχιστα και η σκέψη να βρεθεί κάποιο παιδί στις ρόδες του αυτοκινήτου προκαλεί τρόμο.
Ο Βασίλης Καλλίας, κάτοικος Βόλου, περιέγραψε στο Live News τη δική του εμπειρία.
«Την προηγούμενη Δευτέρα σε κεντρικό δρόμο του Βόλου – ευτυχώς δεν ήταν ώρα αιχμής – πλησιάζω σε μία διασταύρωση. Συγκεκριμένα, είδα από μακριά δύο παιδιά που ακροβατούσαν στην άκρη του πεζοδρομίου και αντιλήφθηκα ότι κάτι δεν πάει καλά. Με κοιτούσαν ζαβολιάρικα και με έπιασε καχυποψία. Βλέποντας τα βλέμματα των παιδιών αμέσως επιβράδυνα το μηχανάκι μου. Το μάτι μου πήγε στον καθρέφτη να δω τι με ακολουθεί. Πλησιάζω αρκετά τα παιδιά και ευτυχώς που δεν χαλάρωσα, γιατί ήταν τόσο κοντινή η απόσταση. Και όμως, σε αυτή την τόσο κοντινή απόσταση τα παιδιά πετάχτηκαν μπροστά μου», δήλωσε.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, τα παιδιά ήταν δύο, τα οποία τράπηκαν αμέσως σε φυγή, ενώ ένα τρίτο παιδί ήταν στο πεζοδρόμιο με το κινητό στο χέρι έτοιμο να καταγράψει το challenge.
«Το challenge αυτό υπάρχει εδώ και δύο χρόνια περίπου σε όλο τον κόσμο, είναι διεθνές φαινόμενο», δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI. Όπως τόνισε, τα βίντεο που απεικονίζουν το challenge του θανάτου αναρτώνται στο TikTok, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν φταίνε οι πλατφόρμες αυτές, αλλά οι χρήστες τους.
«Δεν είναι παιχνίδι. Ο κάθε γονιός θα πρέπει να μιλάει στα παιδιά του, να ξέρουμε τι είναι παιχνίδι και τι είναι ρώσικη ρουλέτα», δήλωσε.